Reklam Alanı

Hünnap Nedir? Hünnap Faydaları Nelerdir?

Hünnap, Çin hurması veya kırmızı hurma olarak da bilinen bir bitkidir.


Hünnap Nedir?

Uykusuzluk sorunundan öksürüğe, bağışıklık sistemini güçlendirmekten kabızlığa kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılan hünnap, potasyum ve C vitamini içeriğiyle öne çıkar. Güney Asya’ya özgü bir bitki olan hünnap, Türkiye’de ise Batı ve Güney Anadolu’da yetiştirilmektedir.

Hünnap Faydaları Nelerdir?

Hünnap, içerdiği organik bileşikler sayesinde uykusuzluğa bire birdir, lif içeriğiyle sindirimi düzenlemeye yardımcı olur ve potasyum sayesinde kasları güçlendirir, öte yandan anksiyolitik içeriğiyle stres ve kaygıyı azaltması da faydaları arasında yer alıyor.

1- Hünnap kanın temizlenmesini sağlar.
2- Sindirimi düzenlemeye yardım eder, kabızlığa iyi gelir.
3- Kolesterolü düşürür, kalp hastalıklarını önler.
4- Kan basıncını düzenlemeye yardım eder.
5- Bağışıklığı güçlendirir ve kanser hücreleriyle savaşır.
6- Mukus oluşumunu azaltarak solunum yollarını temizler.
7- Uykusuzluğa iyi gelir, kaliteli bir uyku sağlar.
8- Kemik gücünü artırır.
9- Kilo verilmesine yardımcı olur.
10- Stres ve kaygıyı azaltır.
11- Dolaşım sistemini düzenler.
12- Cilt tahrişlerini giderir.

Hünnap Besin Değeri Nedir?

Hünnap meyvesi özellikle yüksek potasyum ve C vitamini içeriğine sahiptir. Ayrıca hünnap düşük kalorili bir meyve olmasıyla da faydalıdır.

Hünnap meyvesinin 100 gr’lık besin değeri:

Kalori: 79
Demir: 0,5 mg
Yağ: 0,2gr
Kolesterol: 0 mg
Sodyum: 3 mg
Karbonhidrat: 20 gr
Protein: 1,2 gr
A Vitamini: 40 IU
C Vitamini: 69 mg
Kalsiyum: 21 mg
Potasyum: 250 mg
Magnezyum: 10 mg

Hünnap Nasıl Yenir?

Hünnap bitkisi kuru veya çiğ  olarak tüketilir. Kuru hünnaptan çay yapılıp içilir. Ayrıca hünnap sirkesi suyu, hünnap meyvesi suyu da hünnabın kullanımı ile bilinir.

Hünnap Çayı Tarifi

Hünnap çayı ateş düşürücü, ağrı ve stresi azaltıcı özelliklere sahiptir. Zihinsel yorgunluk, uykusuzluk durumlarında kullanılabilir. Tayvan’da kuru tohumları uykusuzlu sorunu için sıkça kullanılır. Hünnabın taze veya kurutulmuş halini zencefil ve çubuk tarçın ile beraber sıcak suyun içerisinde birkaç dakika bekledikten sonra içebilirsiniz. 1 Bardak Suya, 7 Adet Hünnap Koymak Yeterli Olacaktır. 

Afiyet olsun, Bol Şifalar. 
Hepsi Doğada

Yorum Gönder

0 Yorumlar