Reklam Alanı

Zerdeva Köpeği Özellikleri

Karadeniz'in Göz Bebeği, Milli Gururumuz Zerdeva Köpeği

Agresif ve sert mizacı olan tam bir bekçi köpeğidir Zerdeva. Nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında olup tekrar üretilen ve günümüzde gittikçe popüler hale gelmeye başlamıştır. Zerdeva Köpeği çok akıllı ve üstün yeteneklere sahip olması sebebi ile günümüzde hala TSK'da mayın arama timinde görev yapmaktadır. 

Zerdeva Köpeği Nerede Bulunur

Laz-Megrel Krallığına kadar uzanan bu köpekler Doğu Karadeniz bölgesinde neredeyse her kapıda beslenmektedir. Gittikçe popüler hale gelmeyi başaran Zerdeva Köpeği Sakarya şehrinde ise yoğun olarak ilgi görmektedir. Zerdeva köpekleri Laz-Megrel döneminde domuz avında kullanılmıştır. 

Zerdeva Köpeği Özellikleri

Renk tonları yoğun olarak kahverengi ve beyaz üzerinde benekleri vardır. Göğüs ve ayakları beyaz tüylü ve kahverengi beneklerle bezenmiştir. Simit kuyruğa (kıvrık kuyruğa) sahiptir. Bacak ve göğüsleri çok güçlüdür. Kahverengi dudakları, küçük kafa yapısı ve dik kulakları vardır. Kilosu yaklaşık 25 Kg, boyu ise 50 Cm'e kadar ulaşmaktadır.

Zerdeva Köpeği Mizacı

Koku alma duyuları güçlü olduğu için av köpeği olarak kullanılmıştır. Domuz ve sansar avında oldukça başarılı olmuştur. Sert ve inatçı, eğitilmediği takdirde kafasına buyruk bir köpektir. Bir o kadar da çok sadıktırlar. Hiperaktif, enerjileri çok fazla yüksek ve cesurdur. Şunuda söylemekte fayda var,  alan korumasında oldukça başarılıdır. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar