Reklam Alanı

Keklik Hakkında Bilgiler, Keklik Türleri, Keklik Nerede Ve Nasıl Bakılır, Keklik Kuşu Nasıl Beslenir?

Keklik, sülingiller familyasındandır. Asya, Avrupa Ve Kuzey Afrika'da Yaşarlar. Avlanarak yaşamını sürdüren bir hayvandır. Eti çok lezzetli olduğundan günümüzde avcılığı devam etmektedir. Kanatlı hayvan çiftliklerinde üretimi yapılmaktadır. Hobi hayvanı olarak özellikle doğu bölgesinde büyük bir popülerliğe sahiptir. Ticari olarak bakıldığında ise yıllık ortalama olarak 70 yumurta verir. Etlik için beslendiğinde 18. haftada erkekleri 400 gr. dişileri ise 350 gr. ağırlığa ulaşır. Buyrun hep birlikte keklik kuşunun özelliklerine bakalım..

Keklik Yaşamı Ve Özellikleri

- Keklik ortalama 20-25 yıl yaşar. 
- Göz çevresi kırmızıdır.
- Boyları 30 cm.'e kadar uzar.
- Sırt tarafı toprak rengindedir. 
- Alçaktan uçarlar ve çok hızlı koşarlar.
- Dağlık bölgelerde yaşarlar.
- Kuluçka süresi doğada 25 gündür.
- Böcek,kene,buğday yiyerek beslenirler.

Hobi olarak, hem görünüşü itibariyle hemde ard arda çıkardığı muhteşem ses ile gönüllere taht kurmuştur. 

Keklik Nerede Ve Nasıl Bakılır?

Günümüzde hala, bir muhabbet kuşu gibi kafeslerde beslenmektedir. Tabii kafesi daha büyük, uzunluk ve genişliğe sahip olmalıdır. Salma olarakta beslenmesi mümkündür. 

Kafeste: 
3 Dişi 1 Erkek (3+1) veya 4 Dişi 1 Erkek (4+1) olarak beslenmesi ideal bir seçim olacaktır. Kafesin 3 tarafı kapalı, 1 tarafı açık olacak şekilde ve alt tabanı ise hayvanın dışkısına temas etmemesi için ızgara şeklinde olması gerekmektedir. 
Kafes boyu en az, 1.20 m. uzunluk, 90 cm. genişlik, 50 cm. yüksekliğinde olmalıdır. Bu ölçüler 4-5 adet keklik için ideal bir seçim olacaktır. 

Salma Kafeste:
Tamamen tercihinize ve bütçenize göre kapalı kafes ve bahçe olacak şekilde 2 bölümden tasarlanması gerekir. Erkek ve dişi sayısı olarak, örneğin 8 dişi 2 erkek, 16 dişi 4 erkek olacak şekilde ayarlanmalıdır. Kekliğinizi salacağınız bahçede bir ağaç, kaya yada sizin yapacağınız tüneme yerleri olmalıdır. Kısacası kekliklerin rahat ve strese girmeden yaşayabileceği bir yaşam alanı oluşturulmalıdır.

Keklik Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kafeste bakıldığında bilindiği üzere yemi, temiz suyu olması ve alt temizliği sık sık yapılması gerekir. Aşılarının takvimine göre düzenli yapılması ve hareketleri, yeme ve içmesi gözlemlenmelidir.

Salma olarak bakıldığında ise dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise bahçedeki çitlerin aralıkları zeminin düzgünlüğü ve bunlara istinaden kemirgenlerin ve yabani hayvanların bahçeye girmemeleridir. Zira yabani hayvanlar kekliğinize ve yumurtalarınıza hem zarar verebilir hemde bulaşıcı hastalıklar getirebilirler.

Keklik Türleri

Çil keklik, Kınalı keklik, Kızıl ayaklı keklik, Bayağı kum kekliği, Kaya kekliği, Berberi kekliği, Arap kekliği, Kum kekliği, Kara orman kekliği, Bayır kekliği, Yemen kekliği, Çin bambu kekliği, Daurian kekliği, Kar kekliği, Dağ bambu kekliği, Ak kolyeli keklik, Tibet kekliği, Kolyeli keklik

Tayvan kekliği, Taş kekliği, Java tepe kekliği, Yakalı boğazlı tepe kekliği, Yeşil ayaklı tepe kekliği, Ak yanaklı keklik, Turuncu boyunlu keklik, Koyu vişne renk başlı ağaç kekliği, Kahverengi göğüslü tepe kekliği, Kızıl göğüslü keklik

Kestane göğüslü keklik, Kestane başlı keklik, Uzun gagalı ağaç kekliği, Sichuan kekliği, Kestane kolyeli keklik, Hainan kekliği, Kızıl gagalı keklik, Rubeho orman kekliği, Vietnam kekliği, Verreaux monal kekliği, Szechenyi monal kekliği, Gri göğüslü keklik.

Hepsi Doğada

Yorum Gönder

0 Yorumlar